torstai 24. helmikuuta 2011

Here we are in New Zealand!

Aijaijaijaaaai! Blogi kertoo meitsin working holiday matkasta Uuteen-Seelantiin. Working holiday termistä puhuttaessa tarkoitetaan viisumia, joka oikeuttaa vuoden oleskeluun mestoilla ja mahdollisuuden työskentelyyn. Viisumin voi  saada lähes tosta noin vaan kuka tahansa nuori suomalainen Lisää tietoa kiinnostuneille löytyy täältä

Monet alottavat blogin kirjoittelun jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Mun reissu alko jo muutama päivä sit. Nyt oon siinä vaiheessa et peruskuviot on jo aika selkeet. Lunkki majapaikka on löytyny, lähikulmat on tutut ja uusia tuttavuuksia on löytyny.

Alunperin koko idea matkalle lähdöstä synty ihan sattumalta. Duunia tuli tehtyy aika paljon et sai matkakassaa kokoon ja viimein sit helmikuun 16. lähettiin reissuun. Tällä hetkellä oon matkassa kaverini Jennin kanssa. Näin alkuun on tosi jees, että on matkaseuraa. Jenni on jo kokenut pallontallaaja vuoden Australian reissun jäljiltä. Tätä luxusta ei kyl kestä kovin kauaa sillä Jenni aikoo suunnata jonnekkin ihan muualle ja tuun jossain vaiheessa jäämään yksin tänne.

Turhat Löpinät sikseen ja ite asiaan. Lento Suomesta tänne oli snadisti raastava. Eka reilu pari tuntia Helsingistä Lontooseen, sit 12 tuntia Lontoosta Hong Kongiin ja lopuks 10 tuntia Hong Kongista Aucklandiin. Siihen päälle 11 tunnin aikaero. Eikyl missään nimessä voi sano ihanaks kokemukseks, mut kyl se meni yllättävän kivuttomasti.

Ohhoh sitä palkintoa mikä oli odottamassa! 16. Päivä alko sillä et spottasin Suomessa mittarista -24 asetetta. Täällä paistaa erittäin nisesti ja lampoo riittää. Luonto on kans tosi nättii ja nää maisemat!!!

Lähettiin reissuun aika pitkälti laput silmillä. Varattiin vaan lennot ja that’s it. Heti kärkeen piti ruveta ettii hostellia. Eka yö vietettiin luukussa joka kanto nimeä Frienz . Mitään muuta hyvää mestassa ei sit ollukkaan, kuin pari kivaa ruum meittiä. Tavallaan ihan kotosa mesta, mutta puitteisiin nähden ylikallis. Tosi huonot sängyt ja nihkeet yleiset tilat. Neljän hengen dormi irtosi 28 dollarilla(huom nz dollari).

Seuraavaks yöks löydettiinki sit jo neljän tähden luxus hotelli edelliseen verrattuna. Nomads backpacker nimeä kantava tosi chilli mesta. Erittäin jees meininki! Hntataso sama, mutta puitteet aivan toista luokkaa ja sijainti ihan ytimessä. 12 hengen dormi irtos 23dollarilla.

Muutama yö ollaan hengattu täs Nomadsissa ja palloiltu ympäri kaupunkia. Parit tosi hyvät room matet on tullu vastaan. Yks suomalainen kerto tosi hyviä vinkkejä eri mestoista ja heitti meille teltan lainaks.
Kirjoitettu 18.2.2011 

2 kommenttia:

  1. Moi! Minkälaista duunia ootkaan siis etsimässä siel? :)En yhtään muista... Mikä on ollu parasta? Lämmön lisäks? :D

    VastaaPoista
  2. Jihuu joku eksyny lukee :p Oikeestaan kaikki kelpais. Laitoin tanaa johki hiihtokeskukseen hakemuksen. Taytyy kyl sanoo et isoin juttu taal on ihmiset. Aivan uskomattoman ystavallisia ja mukavia tyyppeja. Etenkin nuo paikalliset.

    VastaaPoista